Pečený candát na špenátu
75 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyCandát obecný
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 4lžíceOlej olivový
- 50gramůEstragon
- 1kilogramBaby špenát
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceDolin - Vermouth
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme pod studenou vodou candáta a osušíme ho. Šikmo několikrát nařízneme kůži. V misce smícháme šťávu vymačkanou z 1 citronu, olej a estragon, osolíme a opepříme. Polovinou této marinády potřeme uvnitř i zvenku rybu. Uložíme na 30 minut do chladu a necháme odležet.
- 2Špenát opláchneme a necháme okapat na cedníku. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Do kastrolu vložíme máslo, necháme rozpustit a přihodíme na něj nasekanou cibuli, česnek a špenát. Asi 5 minut dusíme. Potom špenát osolíme, opepříme a přidáme mletý muškátový oříšek. Vmícháme do špenátu smetanu a vermut. Pak udušený špenát přemístíme do pekáče. Předehřejeme si troubu na 180°C.
- 3Na špenát v pekáči přidáme marinovanou rybu a pečeme 30 minut. Během pečení rybu několikrát přelijeme marinádou. Servírujeme i s pekáčem a na jednotlivé porce rozřezáváme až na stole.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.