Pečený česnekový humus
70 min.
Ingredience
- 450gramůFazole bílé sterilované
- 1kusČesnek
- 3lžíceOmáčka Tahini
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 1lžičkaPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
456 mg
Postup přípravy
- 1Česnek si připravíme den předem. Můžeme ho péct zároveň s jiným pokrmem. Seřízneme mu špičku tak, aby řez odhalil všechny stroužky. Pečeme na 200 °C zabalený v alobalu 1 hodinu.
- 2Druhý den česnek vymačkáme. Smícháme ho s rozmixovanými fazolemi a poté přidáme všechny ostatní suroviny. Promícháme.
- 3Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 22. 3. 2017
Pečený česnekový humus
😍 Musím vyzkoušet