Pečený chléb s goudou
35 min.
Ingredience
- 120gramůŠalotka
- 60gramůPaprika červená
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSýr Gouda 45%
- 2kusyVejce slepičí
- 750gramůChléb výběrový
- 12mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 10mililitrůTabasco
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
233 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bochník chleba, o průměru cca 24 cm, seřízneme ve 2/3. Vrchní kůrku si uschováme, střídku vydlabeme a dáme do misky.
- 2Šalotku i papriku oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Obojí pak orestujeme na rozpáleném másle.
- 3Sýr zbavíme kůrky a nastrouháme jej. Přimícháme k chlebové střídce, přilijeme rozšlehaná vejce s mlékem. Přidáme restovanou zeleninu a dochutíme pepřem, tabascem a worcestrem.
- 4Vše dobře promícháme a vlijeme do vydlabaného bochníku.
- 5Pečeme při 225 °C cca 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.