Pečený chňapal s fenyklovou nádivkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si fenyklovou nádivku. Tence pokrájený fenykl (bez natě) vložíme do misky, přidáme citronovou šťávu, bezinky, bobkový list a posekaný tymián.
  • 2
    V jiné misce přelijeme strouhanku mlékem, necháme pět minut vsáknout. Vymačkáme přebytečné mléko, strouhanku vmícháme do fenyklové směsi. Směs řádně promícháme.
  • 3
    Vykuchanou rybu oškrábeme, vykostíme, opláchneme, řádně osušíme. Poté břišní dutinu vyplníme fenyklovou směsí a rybu omotáme provázkem na vaření.
  • 4
    Větší pekáč vymažeme lžící olivového oleje, dno vyložíme nakrájenou cibulí a na ni položíme rybu. Rybu zalijeme vínem, zakapeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme za občasného polévání půl hodiny. Pokud by ryba začala rychle hnědnout, přikryjeme ji namočeným pečícím papírem.
  • 5
    Hotovou rybu přeložíme na mísu, odstraníme provázek, rybu ozdobíme natí z fenyklu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.