Pečený chňapal s fenyklovou nádivkou
60 min.
Ingredience
- 250gramůStrouhanka
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceBezinky
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1kusChňapal červený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 300mililitrůVíno bílé
- 2lžíceMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si fenyklovou nádivku. Tence pokrájený fenykl (bez natě) vložíme do misky, přidáme citronovou šťávu, bezinky, bobkový list a posekaný tymián.
- 2V jiné misce přelijeme strouhanku mlékem, necháme pět minut vsáknout. Vymačkáme přebytečné mléko, strouhanku vmícháme do fenyklové směsi. Směs řádně promícháme.
- 3Vykuchanou rybu oškrábeme, vykostíme, opláchneme, řádně osušíme. Poté břišní dutinu vyplníme fenyklovou směsí a rybu omotáme provázkem na vaření.
- 4Větší pekáč vymažeme lžící olivového oleje, dno vyložíme nakrájenou cibulí a na ni položíme rybu. Rybu zalijeme vínem, zakapeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme za občasného polévání půl hodiny. Pokud by ryba začala rychle hnědnout, přikryjeme ji namočeným pečícím papírem.
- 5Hotovou rybu přeložíme na mísu, odstraníme provázek, rybu ozdobíme natí z fenyklu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.