Pečený divoký králík
80 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyDivoký králík
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 1lžíceOmáčka sójová
- 4kusyJalovec
- 4kusyNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
997 mg
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Králíka stáhneme, vykucháme, odblaníme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáče spolu s polovinou zeleniny, s masem a kořením. Maso posypeme druhou polovinou zeleniny, pekáč přikryjeme a necháme do druhého dne v chladničce.
- 2Druhý den na směs dáme plátky másla, přidáme rajčatový protlak, hořčici, sójovou omáčku, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme výpekem, a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.