Pečený jeseter s kapary
45 min.
Ingredience
- 800gramůJeseter ruský
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5kusCibule
- 0,5lžíceKapary sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
375 mg
Cukr
650 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného jesetera naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut marinovat.
- 2Potom porce ryby krátce opečeme na rozpáleném oleji a opatrně obrátíme. Po druhé straně je pečeme jen velmi krátce. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané kapary, zalijeme vínem a povaříme. Nakonec přidáme kousek másla.
- 3Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.