Pečený kapr na kořenové zelenině
60 min.
Ingredience
- 300gramůKapr obecný
- 1lžičkaOlej česnekový
- 4špetkyPepř 4 barev
- 0,5lžičkaSůl
- Na pokapání
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 50mililitrůVoda pitná
- Zelenina
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel nať sušená
- 0,5špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce kapra (filety nebo podkovy) osušíme, potřeme je česnekovým olejem, osolíme je, posypeme pepřem 4 barev a na chvíli je odložíme do mísy. Troubu si předehřejeme na 200°C.
- 2Omytou a oloupanou kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. V pekáčku na plotně rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme nastrouhanou zeleninu a plotýnu vypneme. Zeleninu ochutíme solí, promícháme a povrch urovnáme. Na zeleninu položíme porce kapra, mírně je do zeleniny vmáčkneme. Nakonec kapra a zeleninu pokapeme olejem, citrónovou šťávou, vodou, pekáček zakryjeme poklicí a vložíme ho do středu předehřáté trouby.
- 3Zeleninu s kaprem nejdříve dusíme 15 minut, pak odložíme poklici a pečeme minimálně 20 minut dozlatova. Během pečení porce ryby obrátíme.
- 4Hotové porce kapra dáme na talíře, obložíme zeleninou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.