Pečený kapr na kořenové zelenině

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté porce kapra (filety nebo podkovy) osušíme, potřeme je česnekovým olejem, osolíme je, posypeme pepřem 4 barev a na chvíli je odložíme do mísy. Troubu si předehřejeme na 200°C.
  • 2
    Omytou a oloupanou kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. V pekáčku na plotně rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme nastrouhanou zeleninu a plotýnu vypneme. Zeleninu ochutíme solí, promícháme a povrch urovnáme. Na zeleninu položíme porce kapra, mírně je do zeleniny vmáčkneme. Nakonec kapra a zeleninu pokapeme olejem, citrónovou šťávou, vodou, pekáček zakryjeme poklicí a vložíme ho do středu předehřáté trouby.
  • 3
    Zeleninu s kaprem nejdříve dusíme 15 minut, pak odložíme poklici a pečeme minimálně 20 minut dozlatova. Během pečení porce ryby obrátíme.
  • 4
    Hotové porce kapra dáme na talíře, obložíme zeleninou a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.