Pečený kapr s nádivkou

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
53 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
869 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme nádivku. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Maso, játra a cibuli umeleme na masovém strojku.
  • 2
    V míse utřeme změklé máslo se žloutky, solí, pepřem a sardelovou pastou. Poté vmícháme játra, maso, cibuli, navlhčenou veku a drobně posekanou petrželovou nať. Na závěr vmícháme strouhanku a pevný sníh z bílků.
  • 3
    Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme, vevnitř osolíme 2 špetkami soli a naplníme nádivkou. Kapra zašijeme a vložíme do kastrolu s drobně vyškvařenou slaninou. Kapra obložíme tenkými plátky cibule a plátky másla a na sporáku rychle osmažíme. Poté přilijeme vodu, přidáme koření, citron a pod poklicí dusíme zhruba 3/4 hodiny. Kapra při dušení opatrně obrátíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.