Pečený kapr s nádivkou
85 min.
Ingredience
- 3špetkySůl
- 60gramůSlanina vepřová
- 170gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 3kusyPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceStrouhanka
- 100gramůJátra drůbeží
- 100gramůVepřová plec
- 3plátkyCitrony
- 1kilogramKapr obecný
- 0,5lžičkaSardelová pasta
- 0,5kusVeka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
53 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
869 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme nádivku. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Maso, játra a cibuli umeleme na masovém strojku.
- 2V míse utřeme změklé máslo se žloutky, solí, pepřem a sardelovou pastou. Poté vmícháme játra, maso, cibuli, navlhčenou veku a drobně posekanou petrželovou nať. Na závěr vmícháme strouhanku a pevný sníh z bílků.
- 3Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme, vevnitř osolíme 2 špetkami soli a naplníme nádivkou. Kapra zašijeme a vložíme do kastrolu s drobně vyškvařenou slaninou. Kapra obložíme tenkými plátky cibule a plátky másla a na sporáku rychle osmažíme. Poté přilijeme vodu, přidáme koření, citron a pod poklicí dusíme zhruba 3/4 hodiny. Kapra při dušení opatrně obrátíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.