Pečený kapr s omáčkou z vína

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme a osušíme kapra. Do kůže uděláme šikmé zářezy a rybu osolíme a opepříme. Zakapeme ji šťávou z 1/2 citronu. Do břicha ryby vložíme 1/2 množství petrželové natě a tymiánu.
  • 2
    Předehřejeme si troubu na 180°C. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Mrkev, celer a petržel oškrábeme a nakrájíme na kostičky. V pekáči rozpustíme 1/2 másla a vložíme na něj kořenovou zeleninu, cibuli a dusíme 10 minut. Navrch potom přidáme kapra a na něj dáme zbylé kousky másla. Zalijeme vínem a rybím vývarem.
  • 3
    Vložíme pekáč do trouby a pečeme 40 minut. V průběhu pečení přitom poléváme vypečenou šťávou. V okamžiku, kdy je možné vytáhnout hřbetní ploutev, je ryba hotová.
  • 4
    Upečeného kapra vyjmeme a dáme na mísu. Vypečenou šťávu společně se zeleninou vložíme do mixéru a rozmixujeme. Pak ji přecedíme přes síto a vlijeme do hrnce. Přivedeme k varu.
  • 5
    V misce prošleháme smetanu se žloutkem a přidáme do omáčky. Nevaříme. Přidáme zbytek jemně posekané petrželky a tymiánu. Osolíme, opepříme a přidáme zbylou citronovou šťávu.
  • 6
    Omáčku k rybě podáváme zvlášť, nepřeléváme jí rybu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.