Pečený králík s játry
65 min.
Ingredience
- 800gramůKráličí maso
- 180gramůJátra králičí
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůSlanina vepřová
- 120gramůCibule
- 1litrVývar drůbeží
- 2kusyNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 1kusHřebíček
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
40 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
657 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěná králičí stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Králičí játra nakrájíme na kousky.
- 2V pekáči na sádle osmažíme cibuli se slaninou, vložíme maso a osmažíme dozlatova. Poté maso podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, hřebíček a tymián. Maso vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme. Během pečení maso přeléváme výpekem a obracíme.
- 3Po 45 minutách pekáč vyjmeme z trouby, ke králíku přidáme králičí játra a na sporáku na mírném ohni vaříme zhruba 5 minut. Nakonec vyjmeme spolu s masem a játry i koření a omáčku zredukujeme na polovinu. Maso a játra vrátíme do omáčky a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.