Pečený králík v hořčičné omáčce
70 min.
Ingredience
- 50gramůAnglická slanina
- 60gramůŠpek
- 9stroužkůČesnek
- 4kusyŠalotka
- 2kusyKrálík hřbet
- 2lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 5decilitrůVíno červené
- 2,5lžíceHořčice plnotučná
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl mořská
- 2lžičkyCukr krupice
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Anglickou slaninu (50 g) pokrájíme na hranolky. 60 g špeku pokrájíme na kostičky. Česnek očistíme a 6 stroužků rozpůlíme. 3 stroužky česneku s očištěnou šalotkou pokrájíme nadrobno.
- 2Hřbety z mladých králíků odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem. Každou porci osolíme, posypeme silně čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
- 3V pekáči rozškvaříme slaninu a králičí hřbety s česnekem orestujeme z každé strany dozlatova. Přilijeme červené víno, pekáč zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C doměkka přibližně 35-40 minut. Během pečení maso podléváme a otáčíme.
- 4Upečené maso vyjmeme z pekáče, vykostíme a nakrájíme na plátky.
- 5Do výpeku dáme šalotku, přimícháme hořčici a dusíme za občasného promíchání přibližně 15 minut. Cibule se musí rozvařit.
- 6Kysanou smetanu zředíme studeným hovězím vývarem, ochutíme pepřem, 2 špetkami mořské soli a přimícháme do omáčky. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem, povaříme 1-2 minuty, maso vložíme zpět, krátce povaříme (1-2 minuty) a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.