Pečený krocan

320 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1236 kcal
Bílkoviny
126 g
Tuky
59 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krocana zvenku i zevnitř dobře omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl a pepř. Bůček nakrájíme na kostičky a rozpustíme na pánvi.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer očistíme a nakrájíme nadrobno. Petrželku omyjeme a nasekáme. Cibuli, celer a petrželku přidáme do pánve a krátce podusíme. Potom přidáme máslo.
  • 3
    Chléb nakrájíme na kostky. Směs smícháme se 100 ml vína, vývarem a chlebem a vypracujeme polopevné těsto, které nesmí být příliš vlhké.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 160 °C. Krocana naplníme nádivkou a zašijeme. Dáme do pekáče a pečeme dokřupava 4-5 hodin.
  • 5
    Krocana občas poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby i vodou. Hotového krocana vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.
  • 6
    Na přípravu omáčky přecedíme vypečenou šťávu a podle potřeby dolijeme zbytkem vína a vývarem. Převaříme a zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě. Podle chuti do omáčky přimícháme 1 lžíci brusinek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.