Pečený lilek s jogurtovým dipem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme jogurtový dip: v misce promícháme bílý jogurt s čerstvě pomletým pepřem, drobně pokrájeným čerstvým koprem a sójovou omáčkou.
  • 2
    Očištěnou větší cibuli a stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 7mm. Osolíme je z každé strany a necháme je "vypotit". Asi po 10 minutách znovu plátky omyjeme a osušíme. Omytá zralá rajčata nakrájíme na stejně silné plátky jako lilek. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem. Na ně poklademe za sebou střídavě plátky lilku, cibule, rajčat a česneku. Vše polijeme jogurtovým dipem a dáme do trouby zapéct. Pečeme přibližně 20 minut, než zelenina nasákne jogurtový dip, změkne a začne zlátnout.
  • 3
    Pečenou zeleninu podáváme teplou. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.