Pečený losos na víně
38 min.
Ingredience
- 800gramůLosos - filety
- 80gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na ozdobu
- 8kusůRajčata Cherry
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z lososa osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Cibuli a citron nakrájíme na plátky, cherry rajčátka rozpůlíme, petrželovou nať nahrubo nasekáme.
- 2Filety v míse přelijeme máslem, vínem, poklademe rozebranými plátky cibule, plátky citronu, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě zhruba 1/2 hodiny.
- 3Upečené filety servírujeme přelité výpekem, obložené cherry rajčátky a posypané petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Veru
út 24. 3. 2015
Rychlý a jednoduchý recept, který ve výsledku mile překvapí. Vyzkoušela jsem, mohu doporučit.
trribulus
po 23. 3. 2015
Docela zajímavý a především jednoduchý recept. Určitě ho brzy vyzkouším a dám vědět, jak to dopadlo. M.
Veyra
po 23. 3. 2015
Všechny mé dosavadní recepty na lososa strčil tento postup do kapsy. Opravdu DELUX, doporučuji. ;-)
jelito
po 23. 3. 2015
Opravdu výborný recept na lososa.
lucus20
čt 26. 3. 2015
Výborný recept, lososa na tento způsob mohu jen doporučit.