Pečený losos s cibulí, pórkem a bylinkami
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 1kusPórek
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůLosos - filety
- 500gramůBaby špenát
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 2lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a čtyři minuty je restujeme na lžíci oleje do změknutí. Zbylý olej v míse smícháme s citronovou šťávou, bylinkami, solí, pepřem.
- 2Lososa omyjeme, osušíme, poskládáme do zapékací mísy. Na rybu narovnáme cibuli s pórkem, přelijeme okořeněným olejem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme deset minut.
- 3V mezičase v osolené vodě uvaříme špenát.
- 4Upečené porce lososa i se zeleninou rozdělíme na talíře, jako přílohu přidáme špenát, ozdobíme plátky citronu a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.