Pečený losos se zázvorem
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1hrstSezam - semena
- 1kusZázvor celý
- 90mililitrůAsijská omáčka
- 20gramůMed včelí
- 685gramůLosos - filety
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Zázvor s česnekem oloupeme, nastrouháme a dáme do misky.
- 2Přidáme Asijskou omáčku, sezamový olej s medem a všechny přísady dobře promícháme, dokud se nespojí. Rybu necháme v marinádě naloženou 30 - 45 minut.
- 3Předehřejeme troubu na 170°C. Olivovým olejem vymažeme zapékací mísu a položíme do ní rybu kůží dolů. Zbylou marinádu si dáme stranou. Bez otáčení pečeme 7 - 10 minut. Pravidelně potíráme zbylou marinádou. Jestli je ryba hotová, ověříme pomocí vidličky - maso by se mělo dát snadno oddělit.
- 4Hotovou rybu dáme na talíře a posypeme ji nasucho opraženými sezamovými semínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.