Pečený mořský ďas s pyré z hrášku
55 min.
Ingredience
- 600gramůMořský ďas
- 2stroužkyČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaKmín mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 0,75lžičkaKoriandr mletý
- Na pyré
- 250gramůHrášek mražený
- 450mililitrůVývar zeleninový
- 2stroužkyČesnek
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
160 mg
Postup přípravy
- 1Rybu pečlivě očistíme. V misce promícháme prolisovaný česnek, olej, citronovou šťávu, chilli koření, koriandr a kmín. Směsí potřeme rybu, položíme na grilovací mřížku a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 25 minut.
- 2V mezičase připravíme pyré. Do zeleninového vývaru nasypeme hrášek, prolisovaný česnek a vaříme na mírném plameni. Měkký hrášek slijeme (100 ml vývaru dáme stranou) a spolu se smetanou, 100 ml vývaru, solí a pepřem rozmixujeme dohladka.
- 3Rybu podáváme s pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.