Pečený mořský pstruh
43 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 10gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 2kusyPstruh
- 2kusyPórek
- 4kusyRajčata
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 0,25litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou.
- 2Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na dílky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
- 3Oválnou ohnivzdornou mísu vytřeme máslem, vyložíme cibulí a polovinou pórku. Na zeleninu položíme pstruhy a poklademe je zbylým pórkem, rajčaty a nasekanou petrželkou. Zalijeme vínem a ochutíme solí a pepřem.
- 4Mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Pečeme 30–32 minut. Hotové pstruhy podáváme přímo z mísy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.