Pečený mořský pstruh

43 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou.
  • 2
    Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na dílky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
  • 3
    Oválnou ohnivzdornou mísu vytřeme máslem, vyložíme cibulí a polovinou pórku. Na zeleninu položíme pstruhy a poklademe je zbylým pórkem, rajčaty a nasekanou petrželkou. Zalijeme vínem a ochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Pečeme 30–32 minut. Hotové pstruhy podáváme přímo z mísy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.