Pečený okoun s pomerančem
40 min.
Ingredience
- 1200gramůOkoun říční
- 25gramůTymián čerstvý
- 25gramůPetržel - nať
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůŠalotka
- 4lžíceOcet vinný
- 10gramůPomerančová kůra
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 1kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
3 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do každého ryby uděláme z obou stran nožem 2 šikmé zářezy.
- 2Lístky tymiánu a petržele odrhneme od stonků. V míse smícháme nakrájené žampiony, nasekanou šalotku, bílý vinný ocet, pomerančovou kůru a šťávu, lístky tymiánu a petržele, podle chuti pepř a sůl.
- 3Polovinou houbové a bylinkové směsi dáme do břišní dutiny ryb.
- 4Ryby dáme do vymazané zapékací mísy a povrch pokryjeme zbylou částí žampionové směsi.
- 5Zakryjeme alobalem a necháme v chladu 4 hodiny marinovat.
- 6Potom okouny 20-25 minut pečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova. Ozdobíme plátky pomeranče, snítkami tymiánu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.