Pečený okoun s pomerančem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
3 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do každého ryby uděláme z obou stran nožem 2 šikmé zářezy.
  • 2
    Lístky tymiánu a petržele odrhneme od stonků. V míse smícháme nakrájené žampiony, nasekanou šalotku, bílý vinný ocet, pomerančovou kůru a šťávu, lístky tymiánu a petržele, podle chuti pepř a sůl.
  • 3
    Polovinou houbové a bylinkové směsi dáme do břišní dutiny ryb.
  • 4
    Ryby dáme do vymazané zapékací mísy a povrch pokryjeme zbylou částí žampionové směsi.
  • 5
    Zakryjeme alobalem a necháme v chladu 4 hodiny marinovat.
  • 6
    Potom okouny 20-25 minut pečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova. Ozdobíme plátky pomeranče, snítkami tymiánu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.