Pečený pstruh na másle

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
938 kcal
Bílkoviny
105 g
Tuky
54 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Vápník
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhy vykucháme, ponecháme hlavu i ocas. Omyjeme, osušíme a z obou stran přelijeme octem.
  • 2
    Pak je osolíme a asi 10 minut necháme odležet.
  • 3
    Pstruhy okmínujeme, obalíme v mouce a naskládáme do pekáčku na rozehřáté máslo. Pečeme v předehřáté troubě, během pečení opatrně obracíme, aby se nám pstruh nepoškodil.
  • 4
    Podáváme s vařeným bramborem a pstruha vždy ozdobíme 2 kolečky citronu, plátkem másla a kouskem naťové petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.