Pečený pstruh na másle
50 min.
Ingredience
- 1kusPetržel - nať
- 10dekagramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 4kusyPstruh
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
938 kcal
Bílkoviny
105 g
Tuky
54 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Vápník
52 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy vykucháme, ponecháme hlavu i ocas. Omyjeme, osušíme a z obou stran přelijeme octem.
- 2Pak je osolíme a asi 10 minut necháme odležet.
- 3Pstruhy okmínujeme, obalíme v mouce a naskládáme do pekáčku na rozehřáté máslo. Pečeme v předehřáté troubě, během pečení opatrně obracíme, aby se nám pstruh nepoškodil.
- 4Podáváme s vařeným bramborem a pstruha vždy ozdobíme 2 kolečky citronu, plátkem másla a kouskem naťové petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.