Pečený pstruh plněný zeleninou
45 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCeler bulvový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 1hrstPetržel kudrnka
- 100gramůAnglická slanina
- 25gramůHouby čerstvé
- 1600gramůPstruh
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
23 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, kořen petržele a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a nasekáme najemno.
- 2Vykuchané ryby omyjeme, osušíme, ochutíme kmínem a osolíme.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu a houby, opepříme a osolíme, na závěr ještě přidáme nasekanou petrželku. Směsí naplníme připravené ryby, které pak obalíme plátky slaniny.
- 4Naplněné pstruhy položíme na pečicí papír, rozložený na plechu nebo ve větší zapékací míse a pečeme je přibližně 15 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.