Pečený pstruh s rajčaty

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
57 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhy vykucháme, zbavíme šupin, umyjeme ve studené vodě a osušíme. Ryby zvenku i zevnitř potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, dovnitř můžeme ještě dát plátky másla. V pánvi rozpálíme 25 g másla a na něm zprudka 5 minut opečeme ryby. Potom je naskládáme na plech vymazaný máslem (25 g), posypeme kořením na ryby, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme 15 minut.
  • 2
    Rajčata rozpůlíme a dáme je na suchou pánev, kde je opečeme.
  • 3
    Upečené pstruhy porcujeme na oválné talíře, přidáme opečená rajčata, která pokapeme olejem, posypeme oreganem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.