Pečený pstruh s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 300gramůPstruh
- 20gramůKmín celý
- 10gramůKoření na ryby
- 200gramůRajčata
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 10gramůOregano sušené
- 1lžíceOlej olivový
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
57 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy vykucháme, zbavíme šupin, umyjeme ve studené vodě a osušíme. Ryby zvenku i zevnitř potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, dovnitř můžeme ještě dát plátky másla. V pánvi rozpálíme 25 g másla a na něm zprudka 5 minut opečeme ryby. Potom je naskládáme na plech vymazaný máslem (25 g), posypeme kořením na ryby, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme 15 minut.
- 2Rajčata rozpůlíme a dáme je na suchou pánev, kde je opečeme.
- 3Upečené pstruhy porcujeme na oválné talíře, přidáme opečená rajčata, která pokapeme olejem, posypeme oreganem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.