Pečený pstruh se špenátem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
43 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
435 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli očistíme, nakrájíme na drobné kostky, v pánvi s rozehřátým olejem spolu nakrájeným česnekem restujeme 2 minuty. Přidáme nastrouhaný celer, zalijeme vínem, přimícháme nakrájený špenát, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a podusíme do změknutí špenátu.
  • 2
    Pstruha očistíme od šupin, vykucháme, umyjeme ve studené vodě, po délce rozřízneme na dvě poloviny, které z obou stran potřeme máslem, osolíme, opepříme, jemně obalíme ve hladké mouce a opečeme v pánvi s rozpáleným máslem.
  • 3
    Upečenou rybu položíme na oválný talíř, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme oreganem a přidáme připravený špenát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.