Pečený pstruh se špenátem
35 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 500gramůBaby špenát
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule červená
- 1decilitrVíno bílé
- 20gramůCeler řapíkatý
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůPstruh
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
43 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
435 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme, nakrájíme na drobné kostky, v pánvi s rozehřátým olejem spolu nakrájeným česnekem restujeme 2 minuty. Přidáme nastrouhaný celer, zalijeme vínem, přimícháme nakrájený špenát, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a podusíme do změknutí špenátu.
- 2Pstruha očistíme od šupin, vykucháme, umyjeme ve studené vodě, po délce rozřízneme na dvě poloviny, které z obou stran potřeme máslem, osolíme, opepříme, jemně obalíme ve hladké mouce a opečeme v pánvi s rozpáleným máslem.
- 3Upečenou rybu položíme na oválný talíř, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme oreganem a přidáme připravený špenát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.