Pečený pudink z přírodních sýrů
70 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- Na pomoučený vál
- 500gramůListové těsto
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Pudink
- 150gramůSýr Ricotta
- 150gramůMascarpone
- 150gramůČerstvý kozí sýr
- 4gramyMed včelí
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 170mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1kusCitrony
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
46 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrojíme z něj 8 stejných koleček o velikosti formiček, ve kterých budeme puding péct. Troubu předehřejeme na 150°C. Kolečka z listového těsta poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do trouby. Pečeme přibližně 15 minut dozlatova, pak je necháme vychladnout. Teplotu v troubě snížíme na 120°C.
- 2Na ozdobu omyjeme a osušíme čerstvé zralé fíky. Každý fík rozkrojíme na 4 díly, pokapeme je růžovou vodou a necháme je asi hodinu v lednici. Oloupané mandle rozpůlíme a odložíme do misky.
- 3Krém: z omytého a osušeného citrónu nastrouháme do mísy jemně kůru. Přidáme k ní sýr ricottu, mascarpone, kozí sýr, med, 2 celá syrová vejce + ještě jeden bílek, smetanu, podle chuti sůl a pepř. Vše dobře promícháme do hladkého, hustého krému. Formičky naplníme krémem, dáme je na plech a do trouby. Sýrový pudink pečeme 25-30 minut při 120°C.
- 4Na upečený pudink ve formičkách poklademe upečená kolečka z listového těsta, na ně poklademe lehké servírovací talířky a formičky překlopíme. Každou porci pudinku ozdobíme na 4 díly rozkrojeným čerstvým fíkem, posypeme mandlemi, polijeme tekutým medem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.