Pečený skopový hřbet
100 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 40gramůTuk
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 5,5kilogramůSkopový hřbet
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3103 kcal
Bílkoviny
250 g
Tuky
219 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
76 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Hřbet omyjeme, tuk lehce nařízneme a maso svážeme. Osolíme, opepříme a potřeme česnekem a hořčicí.
- 2Maso opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Přebytečný tuk potom slijeme, maso podlijeme naběračkou horké vody a dáme péci do silně vyhřáté trouby.
- 3Upečené maso vyjmeme, vykrojíme tenké plátky a rozložíme je zpět na hřbet.
- 4Podáváme s vypečenou šťávou, do které jsme přidali trochu mouky a rajčatového protlaku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.