Pečený špenát s mozzarellou
40 min.
Ingredience
- 6lžicOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOřechy vlašské
- 200gramůMozzarella
- 6lžicSýr Čedar
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
411 mg
Postup přípravy
- 1Špenát omyjeme, očistíme a z listů vykrojíme tuhé stonky. Plech pokapeme olivovým olejem a přidáme najemno nasekaný česnek.
- 2Špenátové listy rozdělíme na plech a zakápneme zbytkem olivového oleje, posypeme na kostičky nakrájenou mozzarellou a nasekanými vlašskými ořechy.
- 3Vše posypeme čedarem, osolíme, opepříme a vložíme do trouby předehřáté na 220°C, kde špenát pečeme 20 minut.
- 4Po upečení ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.