Pečený špenátový dip
40 min.
Ingredience
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 150gramůSýr Parmezán
- 240gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžičkaPaprika sladká mletá
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůTortilla chips
- 1lžičkacibulové koření
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
487 mg
Postup přípravy
- 1Smetanu ušleháme dotuha.
- 2Parmazán nastrouháme na jemno.
- 3Ingredience kromě smetany, chipsů a dvou lžic strouhaného parmazánu smícháme dohromady. Smetanu lehce vmícháme až na konec.
- 4Přelijeme do zapékací misky a posypeme zbylým parmazánem. Necháme 2 hodiny odpočinout, aby se chutě propojily a byly výraznější.
- 5Poté pečeme na 180 °C asi 30 minut.
- 6Podáváme ještě horké s tortilla chipsy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 14. 2. 2017
Pečený špenátový dip
Já jsem dip pekla ve třech menších nádobách, abych je mohla umístit na více míst.