Pečený zajíc na víně s petrželí
115 min.
Ingredience
- 1kusJátra zaječí
- 100gramůSlanina vepřová
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 2decilitryVoda pitná
- 8kusůČesnek
- 4kusyCitrony
- 1kilogramZaječí maso
- 0,5litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zajíce odblaníme, omyjeme a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme a v pekáči na másle osmažíme.
- 2Maso podlijeme 2 dl vody a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C.
- 3Pečeme doměkka, občas maso polijeme výpekem.
- 4Umícháme zálivku z vína, oleje, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a citronovou šťávu.
- 5Do zálivky přidáme nadrobno pokrájená játra a před dopečením maso polijeme.
- 6Zajíce dopečeme pod poklicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.