Pečený zajíc na víně s petrželí

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zajíce odblaníme, omyjeme a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme a v pekáči na másle osmažíme.
  • 2
    Maso podlijeme 2 dl vody a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C.
  • 3
    Pečeme doměkka, občas maso polijeme výpekem.
  • 4
    Umícháme zálivku z vína, oleje, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a citronovou šťávu.
  • 5
    Do zálivky přidáme nadrobno pokrájená játra a před dopečením maso polijeme.
  • 6
    Zajíce dopečeme pod poklicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.