Pekařské závitky
50 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 1lžíceKřen
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůAnglická slanina
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCitrony
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 4lžíceSýr Eidam uzený 45%
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 mg
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé osolíme, poklademe plátky slaniny, potřeme hořčicí a posypeme nastrouhaným křenem. Filety zarolujeme a obalíme v mouce smíchané s paprikou, kmínem a pepřem. Vložíme do pekáčku vymazaného olejem a zapečeme.
- 2Potom závitky zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme znovu zapéci dozlatova.
- 3Podáváme s dílkem citronu a vařenými bramborami, posypanými nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.