Pekařský řízek
85 min.
Ingredience
- 100mililitrůVíno bílé
- 700mililitrůVoda pitná
- 1000gramůVepřový bok
- 130gramůVepřová uzená plec
- 60gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůTuk
- 80gramůVejce slepičí
- 60mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůSardelová pasta
- 80gramůŽemle tuková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
66 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
268 mg
Cukr
158 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky.
- 2Plátky doširoka naklepeme a potřeme směsí syrového masa z uzené plece umletého spolu s žemlí vlhčenou v mléce, promíchanou s vyšlehaným máslem a vejci, sardelovou pastou a sekanou petrželovou natí. Směs osolíme a opepříme.
- 3Plátky masa přeložíme na polovinu, aby vznikl tvar silnějších řízků. Naskládáme je do pekáče vymazaného tukem, mírně je osolíme, poprášíme moukou a prudce zapečeme. Podlijeme vodou a za občasného přelévání výpekem doměkka upečeme.
- 4Nakonec řízky vyjmeme, šťávu přisolíme, přilijeme víno, převaříme a šťávu přecedíme na řízky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.