Pekingská polévka
50 min.
Ingredience
- 500gramůVepřový ořez
- 200gramůPórek
- 10gramůGlutasol
- 10gramůVegeta
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůSůl
- 60mililitrůVíno bílé
- 10gramůPetržel - nať
- 100gramůNudle rýžové
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 200gramůVejce slepičí
- 100gramůHouby černé
- 1800mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do procezeného drůbežího vývaru, mírně vroucího, zavaříme opláchnuté a na plátky nakrájené vepřové maso - rozmícháme je, aby se neslepilo. Vzniklou pěnu odstraníme naběračkou.
- 2Do polévky přilijeme víno, přidáme opláchnutý pórek nakrájený na nudličky a hlávkové zelí zbavené košťálů nakrájené na nudličky. Vše vaříme, až zelenina změkne.
- 3Nakonec do polévky přidáme nakrájené černé houby, vegetu, glutasol, mletý pepř a za stálého míchání zavaříme rozšlehaná vejce. Podle potřeby dosolíme a krátce převaříme.
- 4Při podávání vkládáme do každé porce uvařené rýžové nudle a omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.