Pekingská polévka

50 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do procezeného drůbežího vývaru, mírně vroucího, zavaříme opláchnuté a na plátky nakrájené vepřové maso - rozmícháme je, aby se neslepilo. Vzniklou pěnu odstraníme naběračkou.
  • 2
    Do polévky přilijeme víno, přidáme opláchnutý pórek nakrájený na nudličky a hlávkové zelí zbavené košťálů nakrájené na nudličky. Vše vaříme, až zelenina změkne.
  • 3
    Nakonec do polévky přidáme nakrájené černé houby, vegetu, glutasol, mletý pepř a za stálého míchání zavaříme rozšlehaná vejce. Podle potřeby dosolíme a krátce převaříme.
  • 4
    Při podávání vkládáme do každé porce uvařené rýžové nudle a omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.