Pekingský zelný salát s červeným vinným dresinkem
40 min.
Ingredience
- 4lžíceOcet vinný
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 1špetkaSůl
- 400gramůZelí čínské
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice
- 1kusŘedkvička
- 1lžíceŠalotka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
27 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve provaříme červené víno, červený vinný ocet a nasekanou šalotku, dokud se tekutina z poloviny neodpaří. Poté necháme vychladnout.
- 2Mezitím pekingské zelí očistíme, omyjeme, necháme okapat a nasekáme na jemné nudličky. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky.
- 3Do vychladlého svařeného vína postupně zašleháme žloutek, hořčici a olej, až vznikne krémová omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Ředkvičky promícháme se zelím, přelijeme dresinkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.