Pěna z kozího sýru s kousky čerstvé zeleniny
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaKerblík
- 200gramůZelenina kořenová
- 200gramůSýr kozí
- 5gramůŽelatina bílá plátky
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusŠalotka
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
736 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme, cca 5min ji povaříme ve víně, slijeme a nasekáme najemno.
- 2Kozí sýr metličkou zpracujeme na krémovou konzistenci, přidáme šalotku a nasekaný kerblík, ochutíme solí a pepřem. Poté vmícháme částečně vyšlehanou smetanu.
- 3Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, na pánvičce na mírném ohni rozpustíme a přidáme k sýrové směsi. Opatrně promícháme a pěnu dáme vychladit na 4h do lednice.
- 4Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, rozdělíme do misek, do každé přidáme lžíci sýrové pěny, dozdobíme lístky kerblíku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 26. 5. 2017
Pěna z kozího sýru s kousky čerstvé zeleniny
Výborné 😉