Pěna z mořského jazyka s pórkem
100 min.
Ingredience
- 400gramůMořský jazyk
- 250gramůRajčata
- 1kusPórek
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme plátky mořského jazyka, osušíme a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso dáme do misky, přidáme bílek, špetku soli a špetku čerstvého mletého pepře, vše důkladně promícháme. Zakrytou směs necháme cca 15 minut chladit.
- 2Mezitím očistíme pórek a pokrájíme na tlustší kolečka. Osmažíme na 30 g másla, ale nenecháme je zhnědnout. Osolíme, stáhneme pánev ze sporáku a obsah necháme vychladnout.
- 3Vytáhneme rozmixované rybí maso z ledničky, smícháme s pórkem, vmícháme smetanu. Vše promícháme. Zapékací formu vymažeme zbytkem másla. Do formy urovnáme směs rozmixovaného rybího masa s pórkem, zakryjeme hliníkovou fólií a necháme pěnu asi 20 minut vařit ve vodní lázni v předehřáté troubě na 180 °C.
- 4Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek a necháme v cedníku okapat. Omyjeme petrželku a bazalku, osušíme a nasekáme.
- 5Rajčata pokrájíme na kostičky. Nasypeme do mísy, přidáme nasekanou petrželku a bazalku, sůl, mletý pepř a olej. Pěnu vytáhneme z trouby
- 6a necháme vychladnout. Vyklopíme na servírovací mísu a podáváme s připravenými kostičkami rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.