Pěna z pstruha s pepřem
40 min.

Ingredience
- 400gramůPstruh uzený
- 15gramůPetržel - nať
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůKaviár
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 15gramůPažitka
- 15gramůKopr čerstvý
- 4krajíceChléb konzumní
- 1lžičkaPepř černý celý
- 8plátkůŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
23 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
370 mg
Postup přípravy
- 1Želatinu dáme na 10 minut nabobtnat do studené vody. Plátky pstruha nadrobno nakrájíme a rozmixujeme s polovinou smetany. Pyré prolisujeme přes síto, přimícháme zbývající smetanu.
- 2Bylinky opláchneme, vodu střepeme, najemno nasekáme. Několik snítek kopru ponecháme na ozdobení. Zbývající bylinky přimícháme do pyré. Přidáme zelený pepř, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou.
- 3Želatinu opatrně rozpustíme v malém množství tekutiny při mírné teplotě. Rozmícháme ji v troše pyré a přimícháme do zbývajícího pyré.
- 4Malou chlebíčkovou formu o objemu asi 750 ml pečlivě vyložíme průsvitnou fólií. Naplníme hmotou a povrch uhladíme. Přikryjeme fólií, necháme přes noc ztuhnout v chladničce.
- 5Obsah z formy vyklopíme a nakrájíme na plátky. Plátky rozčtvrtíme a obložíme jimi na čtvrtky nakrájené plátky černého chleba. Ozdobíme snítkami kopru a kaviárem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.