Pěna z uzeného pstruha

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
475 mg
Cukr
252 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z rybích plátků odstraníme případné kosti, plátky dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 2 hodiny stát. Občas je otočíme a přelijeme mlékem.
  • 2
    Oloupaný stroužek česneku, omyjeme a osušíme. Cibulce odřízneme kořeny, oloupáme ji a odřízneme vrchní, zelenější část nati. Nakrájíme ji nahrubo s česnekem.
  • 3
    Ricottu dáme do mixéru společně s kousky pokrájeného pstruha a chvíli vše mixujeme. Přídáme pokrájenou cibuli a česnek, mixujeme ještě asi 1 minutu, abychom dostali hladkou a homogenní hmotu a nakonec přidáme špetku čerstvě mletého pepře.
  • 4
    Směs dáme do formy, vyložené průhlenou folií a necháme 10-12 hodin v lednici. Před podáváním vyklopíme pěnu na talíř. Ozdobíme ji a chlazenou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.