Pěna z uzeného pstruha
20 min.
Ingredience
- 200gramůPstruh
- 200gramůSýr Ricotta
- 1kusCibulka jarní
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1kusČesnek
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
475 mg
Cukr
252 mg
Postup přípravy
- 1Z rybích plátků odstraníme případné kosti, plátky dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 2 hodiny stát. Občas je otočíme a přelijeme mlékem.
- 2Oloupaný stroužek česneku, omyjeme a osušíme. Cibulce odřízneme kořeny, oloupáme ji a odřízneme vrchní, zelenější část nati. Nakrájíme ji nahrubo s česnekem.
- 3Ricottu dáme do mixéru společně s kousky pokrájeného pstruha a chvíli vše mixujeme. Přídáme pokrájenou cibuli a česnek, mixujeme ještě asi 1 minutu, abychom dostali hladkou a homogenní hmotu a nakonec přidáme špetku čerstvě mletého pepře.
- 4Směs dáme do formy, vyložené průhlenou folií a necháme 10-12 hodin v lednici. Před podáváním vyklopíme pěnu na talíř. Ozdobíme ji a chlazenou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.