Penne all´arrabbiata
40 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 2lžičkyKapary sterilované
- 300gramůHrášek
- 1kusChilli paprička
- 40gramůSýr Parmezán
- 80gramůOlivy černé
- 1hrstPetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceKečup
- 400gramůTěstoviny Penne
- 2dekagramyCukr krupice
- 2litryVoda pitná
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
10 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rozmrazíme hrášek.Penne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Asi 2 minuty před dovařením přidáme rozmrazený hrášek.
- 2Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nakrájíme.
- 3Dále si připravíme omáčku - rozmixujeme rajčatový protlak,česnek,kapary,kečup a olivový olej na pyré.Osolíme a na dochucení přidáme špetku cukru.Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jader, najemno nakrájíme a přimícháme do pesta.
- 4Nastrouháme parmezán.Penne s hráškem scedíme a smícháme s pestem, olivami a nasekanou petrželkou.Na talíři posypeme parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.