Penne na smetaně s vlašskými ořechy

40 min.
Itálie

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme penne podle návodu na obalu, poté je slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  • 2
    Bazalku omyjeme a listy natrháme, ořechy nasekáme. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme ořechy a bazalku a za občasného míchání smažíme 10 minut.
  • 3
    Parmskou šunku nakrájíme na menší kousky a společně se smetanou přidáme do pánve. Vše osolíme a opepříme. Asi po 5 minutách přidáme do pánve penne a ještě dalších 5 minut mícháme na mírném ohni. Nakonec přidáme polovinu nastrouhaného ementálu a ještě asi minutu prohřejeme.
  • 4
    Poté penne rozdělíme na připravené talíře, posypeme zbytkem sýra a najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.