Penne s artyčoky na víně
50 min.
Ingredience
- 25gramůSůl
- 400gramůTěstoviny penne
- 2500mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 250gramůArtyčoky
- 60gramůMáslo čerstvé
- 70mililitrůVíno bílé
- 50gramůSýr Parmezán
- 4gramyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
- 2Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- 3Artyčoky omyjeme, odřízneme horní část, dolní část očistíme a odřízneme dřevnaté části. Zbytek nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou.
- 4V pánvi rozehřejeme kousek másla, přidáme prolisovaný česnek, orestujeme, přisypeme artyčoky, podlijeme vínem a podusíme pár minut. Přimícháme těstoviny, posekanou petrželku, osolíme, opepříme, prohřejeme a můžeme podávat. Porce na talířích ještě posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.