Penne s artyčoky na víně

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
  • 2
    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
  • 3
    Artyčoky omyjeme, odřízneme horní část, dolní část očistíme a odřízneme dřevnaté části. Zbytek nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme kousek másla, přidáme prolisovaný česnek, orestujeme, přisypeme artyčoky, podlijeme vínem a podusíme pár minut. Přimícháme těstoviny, posekanou petrželku, osolíme, opepříme, prohřejeme a můžeme podávat. Porce na talířích ještě posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.