Penne s bílým zelím a mletým srnčím masem
40 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 250gramůSrnčí maso
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 250mililitrůVíno červené
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaNové koření mleté
- 400gramůTěstoviny Penne
- 125mililitrůZvěřinový vývar
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso omyjeme, osušíme a pomocí strojku na maso nahrubo nameleme. Oloupeme cibuli a mrkev, cibuli nakrájíme na větší kousky, mrkev na kolečka. Zelí omyjeme, košťál vykrojíme a vyhodíme. Zelí nakrájíme na nudličky nebo pomocí struhadla nastrouháme. Připravíme pažitku, opláchneme ji, osušíme a najemno nasekáme.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme ji na másle. Přidáme cibuli a osmahneme ji do sklovita. K cibuli a slanině přidáme na pánev srnčí maso a za stálého míchání ho ze všech stran opečeme. Na pánev přidáme nakrájenou mrkev, zelí a vše dobře promícháme.
- 3Ve sklenici smícháme červené víno a zvěřinový vývar a tímto podlijeme maso. Směs dochutíme rajčatovým protlakem, tymiánem, pepřem, novým kořením a solí, vše promícháme a na středním ohni asi 15 minut podusíme.
- 4Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na nahřáté talíře. Těstoviny přelijeme ragů ze srnčího masa, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.