Penne s chřestem a domácím červeným pestem
40 min.
Ingredience
- Pesto
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůRajčata sušená sterilovaná
- 4mililitryOlej olivový
- 20gramůDroždí
- 1lžičkaSůl mořská
- 50gramůOříšky piniové
- 1lžičkaBio sirup z agáve
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- Těstoviny
- 5litrůVoda pitná
- 250gramůChřest bílý
- 250gramůChřest zelený
- 500gramůTěstoviny Penne
- 4lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 250gramůRajčata Cherry
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Příprava pesta: Na pánvi nasucho orestujeme piniové oříšky, vsypeme je do misky a necháme vychladnout. Oloupaný česnek nasekáme, sušená rajčata nakrájíme na kousky. Česnek s rajčaty mixujeme ve větší nádobě spolu s piniovými oříšky. Po troškách přiléváme olivový olej, až vznikne krémová konzistence. Pesto ochutíme droždím, agávovým sirupem, solí, černým pepřem a cayenským pepřem.
- 2Zelený chřest oloupeme u spodního konce, bílý chřest oloupeme celý. Chřesty potom šikmo nakrájíme na kousky o velikosti těstovin.
- 3Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno. V širším hrnci rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm chřest po všech stranách. Přidáme česnek, cukr, sůl a pepř. Pod pokličkou necháme chřest zvolna podusit asi 5 minut, přidáme cherry rajčátka a prohřejeme.
- 4Uvařené penne smícháme s pestem, chřestem a ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.