Penne s chřestem a domácím červeným pestem

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pesta: Na pánvi nasucho orestujeme piniové oříšky, vsypeme je do misky a necháme vychladnout. Oloupaný česnek nasekáme, sušená rajčata nakrájíme na kousky. Česnek s rajčaty mixujeme ve větší nádobě spolu s piniovými oříšky. Po troškách přiléváme olivový olej, až vznikne krémová konzistence. Pesto ochutíme droždím, agávovým sirupem, solí, černým pepřem a cayenským pepřem.
  • 2
    Zelený chřest oloupeme u spodního konce, bílý chřest oloupeme celý. Chřesty potom šikmo nakrájíme na kousky o velikosti těstovin.
  • 3
    Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno. V širším hrnci rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm chřest po všech stranách. Přidáme česnek, cukr, sůl a pepř. Pod pokličkou necháme chřest zvolna podusit asi 5 minut, přidáme cherry rajčátka a prohřejeme.
  • 4
    Uvařené penne smícháme s pestem, chřestem a ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.