Penne s cuketou a žampiony

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě vaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  • 2
    Cukety omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka a ve vroucí osolené vodě blanšírujeme asi 5 minut. Pak je scedíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Čedar nastrouháme.
  • 3
    Na větší pánvi rozpálíme máslo a cukety se žampiony na něm podusíme. Osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme smetanu a bílé víno a za stálého míchání na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Nakonec dochutíme muškátovým oříškem.
  • 4
    Penne promícháme s omáčkou a servírujeme na připravené talíře. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou a nastrouhaným čedarem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.