Penne s cuketou a žampiony
50 min.
Ingredience
- 2kusyCuketa
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůTěstoviny Penne
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Čedar
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě vaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 2Cukety omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka a ve vroucí osolené vodě blanšírujeme asi 5 minut. Pak je scedíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Čedar nastrouháme.
- 3Na větší pánvi rozpálíme máslo a cukety se žampiony na něm podusíme. Osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme smetanu a bílé víno a za stálého míchání na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Nakonec dochutíme muškátovým oříškem.
- 4Penne promícháme s omáčkou a servírujeme na připravené talíře. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou a nastrouhaným čedarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.