Penne s dunajskou klobásou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké pánve si dáme rozehřát 2 lžíce olivového oleje. Přidáme do něj nadrobno nakrájenou cibuli, občas zamícháme a opékáme ji 5 minut. Potom přidáme na kostičky nakrájenou červenou a oranžovou papriku, nakrájená rajčata i se šťávou, protlak a mletou papriku a vše přivedeme k varu. Vložíme na kolečka nakrájenou klobásu, nadrobno nakrájenou petrželku, sůl a pepř. Opět přivedeme k varu. Poté ihned stáhneme teplotu a na mírném ohni vaříme 15 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny asi 8 minut. Dobře je scedíme a pokapeme olejem. Přilijeme omáčku a pořádně zamícháme.
  • 2
    Na talíři poté ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.