Penne s dunajskou klobásou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika oranžová
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůTěstoviny Penne
- 4litryVoda pitná
- 230gramůKlobása Dunajská
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do velké pánve si dáme rozehřát 2 lžíce olivového oleje. Přidáme do něj nadrobno nakrájenou cibuli, občas zamícháme a opékáme ji 5 minut. Potom přidáme na kostičky nakrájenou červenou a oranžovou papriku, nakrájená rajčata i se šťávou, protlak a mletou papriku a vše přivedeme k varu. Vložíme na kolečka nakrájenou klobásu, nadrobno nakrájenou petrželku, sůl a pepř. Opět přivedeme k varu. Poté ihned stáhneme teplotu a na mírném ohni vaříme 15 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny asi 8 minut. Dobře je scedíme a pokapeme olejem. Přilijeme omáčku a pořádně zamícháme.
- 2Na talíři poté ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.