Penne s gorgonzolou
30 min.
Ingredience
- 10gramůSůl
- 125gramůTěstoviny konzumní
- 1250mililitrůVoda pitná
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůOřechy vlašské
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
392 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Polovinu gorgonzoly nakrájíme na drobné kostičky, polovinu necháme vcelku. Do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme celou gorgonzolu a zahříváme, až se sýr úplně roztaví a omáčka zhoustne. Podle chuti opepříme a odstavíme. Penne upravíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme kostičkami gorgonzoly a drcenými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.