Penne s gorgonzolou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
392 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Polovinu gorgonzoly nakrájíme na drobné kostičky, polovinu necháme vcelku. Do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme celou gorgonzolu a zahříváme, až se sýr úplně roztaví a omáčka zhoustne. Podle chuti opepříme a odstavíme. Penne upravíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme kostičkami gorgonzoly a drcenými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.