Penne s hovězím masem a žampiony

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
19 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a odložíme.
  • 2
    Zamícháme mleté maso, nakrájenou cibuli, polovinu strouhanky, strouhaný parmezán, bazalku a vejce. Z množství, které se vejde na navršenou lžičku, tvarujeme kuličky, které důkladně osmažíme na oleji, osušíme na papírových ubrouscích a rozložíme do pekáče nebo zapékací mísy.
  • 3
    Do oleje, ve kterém se opékaly masové kuličky, vložíme kolečka cibule a drcený česnek a mícháme je na mírném ohni, dokud cibule nezměkne. Přidáme kolečka papriky, plátky žampionů a smažíme asi 2 minuty. Vmícháme rajčatový protlak, víno a vodu a omáčku přivedeme za průběžného promíchávání k varu. Zamícháme do ní těstoviny, sůl a pepř a nalijeme ji do pekáče na masové kuličky.
  • 4
    Zapečeme je bez pokličky 30-35 minut, potom posypeme mozzarellou a zbývající strouhankou a zapékáme ještě asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.