Penne s hovězím masem a žampiony
95 min.
Ingredience
- 100gramůTěstoviny Penne
- 500gramůHovězí maso mleté
- 60gramůCibule
- 80gramůStrouhanka
- 2lžíceSýr Parmezán
- 10gramůBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůMozzarella
- 5gramůSůl
- Omáčka
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 80gramůPaprika červená
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 125mililitrůVíno červené
- 60mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
19 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a odložíme.
- 2Zamícháme mleté maso, nakrájenou cibuli, polovinu strouhanky, strouhaný parmezán, bazalku a vejce. Z množství, které se vejde na navršenou lžičku, tvarujeme kuličky, které důkladně osmažíme na oleji, osušíme na papírových ubrouscích a rozložíme do pekáče nebo zapékací mísy.
- 3Do oleje, ve kterém se opékaly masové kuličky, vložíme kolečka cibule a drcený česnek a mícháme je na mírném ohni, dokud cibule nezměkne. Přidáme kolečka papriky, plátky žampionů a smažíme asi 2 minuty. Vmícháme rajčatový protlak, víno a vodu a omáčku přivedeme za průběžného promíchávání k varu. Zamícháme do ní těstoviny, sůl a pepř a nalijeme ji do pekáče na masové kuličky.
- 4Zapečeme je bez pokličky 30-35 minut, potom posypeme mozzarellou a zbývající strouhankou a zapékáme ještě asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.