Penne s hříbky
30 min.
Ingredience
- 200gramůTěstoviny Penne
- 10gramůPetržel - nať
- 50gramůAnglická slanina
- 250gramůHříbky čerstvé
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
500 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a necháme okapat.
- 2Slaninu nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi do křupava. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Na výpeku ze všech stran opečeme očištěné houby. Přidáme těstoviny a zamícháme.
- 3Smícháme zakysanou a sladkou smetanu a opatrně přelijeme pokrm. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme opečenou slaninu a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.