Penne s jehněčím masem a paprikou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
702 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme jehněčí maso - omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na menší kousky. Do pokrájeného masa vetřeme sůl a pepř. Stroužky česneku oloupeme, chilli papričku omyjeme. V hrnci rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a celé stroužky česneku v něm osmažíme. Poté je z oleje vyjmeme, do oleje přidáme maso a osmažíme ho do částečného zhnědnutí. Přidáme celou chilli papričku a bobkový list.
  • 2
    Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou je zbavíme semínek. Nakrájíme na proužky, ty vložíme k masu, promícháme a trochu podusíme. K masu i paprikám přidáme rajčatový protlak a bílé víno, přikryjeme pokličkou, dusíme asi hodinu (do změknutí masa). Pokud je třeba, podlijeme směs vodou nebo trochou vývaru. Dochutíme solí i pepřem, vyjmeme bobkový list a chilli papričku.
  • 3
    Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a dáme do předem připravené nahřáté mísy. Přelijeme jehněčím ragů a v nahřáté míse podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.