Penne s kerblíkem a skořicí
30 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Penne
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSýr Parmezán
- 2lžíceKerblík
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
9 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
492 mg
Cukr
433 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 12 minut, scedíme je a necháme okapat.
- 2Z parmazánu škrabkou nastrouháme lžíci hoblinek, zbylý sýr nastrouháme. Z omytého kerblíku otrháme lístky a jemně je nasekáme.
- 3Uvařené těstoviny promícháme s nastrouhaným sýrem a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme skořicí. Přimícháme polovinu kerblíku a pokrm upravíme na talíře. Posypeme zbylým kerblíkem a hoblinkami parmazánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.