Penne s klobáskou

25 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 4 litry osolené vody, do které můžeme dát kapku olivového oleje. Vhodíme těstoviny a vaříme na skus dle návodu na obalu.
  • 2
    Během vaření těstovin očistíme brokolici, kterou rozdělíme na jednotlivé růžičky. Umyjeme ve studené vodě a vhodíme do vroucí, dostatečně osolené vody, kde brokolici krátce blanšírujeme, slijeme, rychle zchladíme a necháme okapat na sítu.
  • 3
    Oloupeme cibuli, nakrájíme na drobné kostičky a vhodíme na pánev s rozehřátým olejem. Po zesklovatění přidáme klobásku nakrájenou na kolečka a necháme spolu krátce opékat.
  • 4
    Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme krátce vykapat a přidáme spolu s brokolicí na pánev s opečenou klobáskou a cibulí. Dle chutí osolíme a opepříme, opatrně promícháme a těsně před podáváním posypeme nastrouhaným ementálem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.