Penne s klobáskou
25 min.
Ingredience
- 5litrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 250gramůKlobása vepřová
- 400gramůTěstoviny Penne
- 600gramůBrokolice
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 4 litry osolené vody, do které můžeme dát kapku olivového oleje. Vhodíme těstoviny a vaříme na skus dle návodu na obalu.
- 2Během vaření těstovin očistíme brokolici, kterou rozdělíme na jednotlivé růžičky. Umyjeme ve studené vodě a vhodíme do vroucí, dostatečně osolené vody, kde brokolici krátce blanšírujeme, slijeme, rychle zchladíme a necháme okapat na sítu.
- 3Oloupeme cibuli, nakrájíme na drobné kostičky a vhodíme na pánev s rozehřátým olejem. Po zesklovatění přidáme klobásku nakrájenou na kolečka a necháme spolu krátce opékat.
- 4Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme krátce vykapat a přidáme spolu s brokolicí na pánev s opečenou klobáskou a cibulí. Dle chutí osolíme a opepříme, opatrně promícháme a těsně před podáváním posypeme nastrouhaným ementálem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.