Penne s krevetami
34 min.
Ingredience
- 2lžíceBazalka
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400gramůTěstoviny Penne
- 1kusPaprika červená
- 2kusyCuketa
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1stroužekČesnek
- 400gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
8 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
542 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme dle návodu, nesmí být převařené.
- 2Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nasekáme nahrubo. Česnek oloupeme a nasekáme najemno, cuketu omyjeme a podélně nakrájíme na plátky.
- 3Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme vyloupané krevety bez střívka a dusíme je asi 3–5 minut, dokud nezrůžoví. Pak je z pánve vyjmeme a necháme v teple.
- 4Do výpeku v pánvi přidáme česnek a papriku, dusíme 3 minuty, pak přidáme cuketu a většinu bazalky a dusíme ještě 3 minuty. Krevety vrátíme do pánve a vše prohřejeme. Osolíme a opepříme.
- 5Okapané těstoviny dáme do mísy, lehce vmícháme krevetovou směs, posypeme nastrouhaným parmezánem, ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.